RECEPTES


Un full en blanc per posar i compartir 
 les receptes que mes m'agraden
K Guaï!!!

PASTIS INCA: de QUINOA I XOCOLATA...

Per combinar el saludable i l'agradable;
un regal del nou continent, que combina les proprietats de la quinoa i de la xocolata: alt contingut en proteïna (12-18%) i a més, conté tots els aminoàcids essencials de manera equilibrada. És rica en fibra, fòsfor, magnesi i ferro.



8 persones 
  1/2 tassa de quinoa
  1 tassa d'aigua
  1 pessic de sal

  2 ous
  1/3 tassa de llet o llet de soja, arros etc...
  1/4 de tassa de mantega liquid o margarina
  1/2 tassa de sucre integral
  1/2 tassa de cacao pur (sense sucre)
  1 cullereta de sucre vanilla
  1/2 cullereta de canyella en pols
  1/2 sobre de levadura "Royal"
  1/4 de cullereta de bicarbonat sodic 

-Fer coure la quinoa en una cassola amb el doble d'aigua i un pessic de sal fins qu'estigui ben oberta.
-Ficar tots el ingredients en una trituradora (o el minipimer) i picar-los per obtenir una massa ben lissa i homogena.
-Enfornar 45mn a 175ºC
-Bon appetit!!! 

PLUM CAKE SALAT

Un pa! Un entrepà! Un primer! Un segon! Bueno, una mica de tot!
Molt fàcil de fer, ràpid, practic i original, embolicat en un drap de cuina s'aguantera varies dies; es com una delícia portàtil!


4 persones 
  300 gr de farina semi-integral
  3 ous
  4 culleres de vi blanc
  4 culleres d'oli d'oliva
  1 llauna de tonyina o 200 gr de pernil dolç a daus
  150 gr d'emmental ratllat
  100 gr d'olives vertes i negres sense pinyols
  1/2 sobre de levadura
  sal 
 
-Barrejar tots els ingredients de la massa (farina, ous, levadura, oli, sal i vi blanc) per obtenir una consistencia espessa i enganxosa, tipo brrrrr! 
Afegir la tonyina desmigada, l'emmental i les olives per incorporar-les a la massa i abocar ho tot en un motlle de cake d'uns 30 cm de llarg.
Enfornar a 200ºC durant 45 mn.
No descuidar-se de fer la prova del ganivet!
Es menjar a temperatura ambient!
 
LA SOPA INDIÀ

Per aquells que la coneixen, aquesta sopa no deixa indiferent a ningú. No es una sopa, es un viatge... que us portera molt lluny, en un altra país...qui saps en una altra galàxia! Ara si, necessitàreu alguns ingredients una mica especial sinó, no serà LA SOPA INDIÀ!!!
Aprofito per saludar Chantalqui ha despertat amb mi el desig de cuinar diferent, i també, per donar-me aquesta magnifica recepta.


4 persones 
-Per el sofregit en una olla:
  1 ceba picada molt petita
  1 cullereta de comi en pols
  1 cullereta de cúrcuma en pols
  150 gr de llenties vermelles  /  oli / sal
-Quan el sofregit esta fet:
  1 litre d'aigua mineral
  2 tomàquets a daus, sense pell ni pinyons
  1 fulla d'algua Kombu
  1 bitxo
-A part en una paella fer sofregir:
  50 gr de mantega
  2 culleres de gingebre fresc picat
  2 culleres de coco deshidratat
  1 cullereta de coriandre en pols
  2 culleres de sucre
-Afegir el sofregit de la paella a la sopa quan les llenties estan completament desfeta (uns 30mn), i deixar bullir uns 5 mn mes. ja esta! 


PASTIS DE MONIATO I CARAMEL DE VAINILLA

Un pastis molt original i deliciós, cuidado amb el caramel de vainilla, es una bomba per el fetge... A consumir amb moderació!!! :-)



8 persones 
  600 gr de moniato pelat (cuit el vapor o micró ondes)
  150 gr de sucre integral
  200 gr de farina d'arrós (o blanca si no hi ha res mes)
  1 cullereta de levadura "royal"
  1 cullereta de sucre vainilla 
  4 ous  
-Barrejar tots els ingredients a dins d'una batedora Americana, vessar ho tot en un motlle de pastis rodó i posar el forn, 200ºC durant 45/50 mn.
 Caramel de vainilla
  250 ml de sucre
  70 ml de xarop de blat de moro, o d'agave
  400 ml de nata espessa
  150 gr de mantega
  vainilla el gust
-A dins d'una cassola, fer fondre el sucre amb el xarop. Quan comença a agafar color (marró clar) afegir la nata espessa fins a ebul·lició. A fora del foc afegir a poc a poc la mantega sense parar de barrejar. Deixar refredar a la nevera.